@KTzone » 優惠 - 消閒及旅遊 » 自助旅遊好幫手:iPhone + Promini Keyboard

2011-9-29 16:15 isismy
自助旅遊好幫手:iPhone + Promini Keyboard

享受自由的生活,放期去玩,去到邊、玩到邊、食到邊,讓人有一種放鬆心情享受生活的美好時光。從前自助遊手上必備一本地圖,但看地圖實在太煩了,今次我決定唔用地圖,轉用iPhone + 新買的 Promini Keyboard 做我的旅遊孖寶!不過大家出發前記得先開通當地的流動上網服務,我去廣東省用中國移動為例,收費都只係每日幾十蚊人仔。
    出發前先準備好行李,同時帶好個iPhone 同 iPad,sorry我唔係教徒…不過有呢兩部機四圍上網又真係好方便。重有個Promini Keyboard,這個Magic-Pro既keyboard又細又輕,方便配合我的iPhone上網打字用。
[attach]651019[/attach]
    搭火車由紅磡出發到羅湖,過關後先去飲個茶,食飽飽跟住出動我的旅遊孖寶,睇睇附近有什麽遊樂好去處,依個新買的Promini Keyboard雖然細細個,但打字卻十分方便好用,比手寫最小快一半。
[attach]651020[/attach]
   上深圳旅遊網睇睇,我們一行決定先去華僑城玩玩。查過目的地附近既環境,就搭深圳地鐵向華僑城進發啦! 由羅湖到華僑城搭地鐵都只係用左半個鐘車程。
[attach]651022[/attach]
   名不虛傳! 華僑城風景好靚,行下玩下好開心呀,心情鬆哂。
[attach]651021[/attach]

[attach]651023[/attach]
   到目的地玩左幾個鐘,個肚打哂鼓…又系時候拎個iphone同keyboard出黎,今次我地查到沃爾馬附近有好多唔同囗味既食店,所以我地決定去到附近再搵野食,以前用I-Phone打字找資料真系打到手指都痛,今日用左Magic-Pro 呢個藍牙Keyboard 打得好輕鬆,一D都唔痛,哈哈無買錯!
[attach]651024[/attach]
   好啦,到左,搵左一陣,我地決定去一間別樹一格的燒烤吧BBQ,別致既裝飾加上美味既食物,完結了今日美滿既行程,Perfect Yeah!:27:

2011-10-5 16:48 Cai21
Very good~~
好裝備

2011-10-6 16:23 xxx105
黎個真系好方便 ...邊度有賣?

2011-10-7 19:24 isismy
黃金、旺電、灣仔電腦中心、298都有

2011-10-11 16:38 Baka153
好吸引喔~~~

頁: [1]